Aanpak

In het kennismakingsgesprek luister ik naar jullie hulpvraag en stel ik vragen over je kind. De noden en interesses van jouw kind bepalen mijn aanpak. Daar ga ik eerst naar op zoek. 

Door samen te spelen en te babbelen met jouw kind bouwen we een band op. We maken het aangenaam en gezellig.  Je kind mag iets uit de kast kiezen om mee te spelen. De keuze van het spel en de manier van spelen geeft me informatie over het welbevinden, de voorkeuren en het denken.  Aanvullend doe ik gerichte observaties en neem testen af waar nodig. Zo vorm ik een beeld van de totale ontwikkeling van je kind, dat ruimer is dan enkel fijne motoriek of schoolse prestaties. 

Wanneer de noden en interesses duidelijk zijn, gaan we al spelend aan de slag. Met spelmateriaal oefenen we vaardigheden die je kind nog niet kan, maar wel kan leren. Zo krijgt jouw kind zin om te oefenen wat nog moeilijk is

Na een aantal sessies spelen en spelend leren, passen we de vaardigheden toe bij schoolse taken of andere activiteiten van het dagelijks leven. Motivatie blijft een sleutelwoord, daarom spelen we op het einde van elke sessie een spel als beloning.

Naast de begeleiding van je kind, geef ik gericht advies aan jullie als ouders. Dat gaat van boeken- en speelgoedtips, het gebruik van rituelen tot het creëren van een aangename sfeer om te leren. Om de vaardigheden die je kind leert tijdens de begeleiding vlot te kunnen toepassen geef ik een spel- of materiaalkoffertje mee naar huis.

Als je dat wil, neem ik contact op met de school om de leerkracht bij de begeleiding te betrekken.

Samen zorgen we voor een omgeving die je kind ondersteunt, motiveert en helpt om te groeien.